| | |

Bingeværdig historisk romance til din sommer

Sommeren er over os, og sommerferien venter for de fleste lige rundt om hjørnet. Sommer er læsetid – uanset vejret – og derfor har vi fundet nogle bud på din sommerlæsning frem fra vores digitale katalog.

Nordic Sagas

Vi vil gerne anbefale fire forskellige serier, som oprindeligt er udgivet under imprintet NorskeSerier af Norges største forlag, Cappelen Damm, som vi på forlaget Saga Egmont har indgået et større samarbejde med. (Læs mere om det her.)

De norske serier – som udkommer under brandet Nordic Sagas hos os på forlaget Saga Egmont – er allerede udkommet som e-bøger og lydbøger på dansk, finsk, fransk og engelsk og kommer nu også på svensk i den nærmeste fremtid.

Stærke kvinder og dramatiske familiesagaer

De fire serier, som er udkommet på dansk indtil videre, er Anne-Lise Boges Arvesynd (tre bøger), Harriet Hegstads Emma fra Averøya (fem bøger), Ellinor Rafaelsens Polarnætter (fem bøger) og Elisabeth Hammers Skumringstid (fem bøger). Nedenfor kan du se og læse mere om første bind i hver serie.

Alle fire serier er dramatiske familiesagaer, som foregår i Skandinavien, og som alle har en stærk kvinde som hovedperson. Det er historisk romance med store følelser og drama og med masser af action og cliffhangers – alt sammen noget der indbyder til bingelæsning/-lytning i din sommerferie.

God sommer 🤍


Anne-Lise Boge: Skæbnemøde (Serie: Arvesynd)

Mali svæver rundt mellem bordene og serverer ved brylluppet. Det er ikke kun Johan, der kaster lange blikke efter den yndige skikkelse med det uregerlige, lyse hår og de strålende, brune øjne. Men det er kun ham, der beslutter sig for, at hende må han have, for enhver pris. Selv om hun er en fattig pige, mens han er arving til bygdens rigeste gård.

”Vi sælger ikke vores børn her i Buvika,” siger Malis far, da bonden fra Stornes kommer for at tilbyde Mali ægteskab med Johan. Syg kærlighed, ulidelige krav, had og mistro bliver hendes hverdag. Men drømmen om ægte kærlighed lever fortsat i Mali, og en dag fører lidenskaben hende ud i en synd, som kommer til at kaste skygger over hele hendes liv …


Harriet Hegstad: Fremtidsdrømme (Serie: Emma fra Averøya)

Averøya, 1911: Da en fremmed, der hævder at være kunstner, ankommer til øen, genoplives Emmas drømme om at blive kunstmaler. Efterhånden som hun tilbringer mere tid sammen med denne gådefulde gæst, bliver hendes familie mere og mere usikker på hans sande hensigter. Hvad ved de egentlig om den nyankomne?

Unge Emma Vik lever et ukompliceret liv på familiens gård, indtil en fremmed maler ankommer til Averøya og genopliver hendes drømme om at blive kunstner. Snart begynder mystiske begivenheder at udspille sig omkring dem, og Emma står overfor voksenlivets store spørgsmål om kærlighed og loyalitet. Da langvarige familiehemmeligheder kommer frem i lyset, bliver det tilsyneladende idylliske liv på øen forandret for altid.
Emma fra Averøya er et hjertevarmt familiedrama om kærlighed, håb og ubrydelige bånd.


Ellinor Rafaelsen: Tora (Serie: Polarnætter)

Første bind i Polarnætter – en serie om kærlighed, lidenskab og tab, der udspiller sig i et barskt og betagende arktisk landskab.

Da unge Tora Lyngvik møder den charmerende og smukke Anton Knutsen ved hun, at han er hendes livs kærlighed. Der går ikke lang tid, før de er forlovet, men da Anton får job i de barske og nådesløse miner på Svalbard, bliver deres drømme om at leve lykkeligt til deres dages ende sat på en hård prøve.Uden kendskab til livet i de arktiske miner, drager Anton af sted og Tora har intet andet valg end at følge sit hjerte og tage med til Svalbard – en beslutning, der viser sig at blive skæbnesvanger.

Polarnætter er en betagende fortælling og serien er et must for alle, der elsker god romance med et strejf af eventyr.



Elisabeth Hammer: Drømmesyn (Serie: Skumringstid)

Gør dig klar til det første spændende bind i serien Skumringstid – en fortælling om kærlighed, forræderi og en usædvanlig magtfuld ung kvinde.

Rakel Ovreids oprindelse har altid været et mysterium. Som barn kom hun flydende i en robåd, alene langs floden, men voksede siden op hos et kærligt bondepar, som tog hende til sig som deres egen.

En dag ankommer Ask Bergan, en smuk og mystisk fremmed, til byen og hævder at være den nye sherif. Rakel er på vagt over for ham, og da hendes veninde Jenny forsvinder, ved hun, at Bergan er involveret. Desuden synes Bergan at vide noget om Rakels baggrund. Men hvad? Og hvorfor er han så interesseret i hende?


Du kan finde de omtalte titler hos din foretrukne onlineforhandler, digitale bibliotek eller abonnementstjeneste for download eller streaming af indhold.

Lignende indlæg