| | |

Tag hele familien med på eventyr til den fjerne galakse

af Sofie Dahl, lydbogsredaktør

“For lang tid siden i en fjern, fjern galakse …”

Episke indledende ord, der vækker nostalgiske minder for mange voksne. For nogle er det minder helt tilbage fra dengang Georg Lucas’ originale Star Wars-trilogi kom til verden (1977-1983). Andre mindes slutningen af 90’erne, hvor prequel-trilogien (1999-2005) om Luke Skywalker så dagens lys – og mange har stærke holdninger til den endeløse diskussion om, hvordan man egentlig benævner rækkefølgen af Star Wars-filmene.

Siden da har Star Wars-universet kun spredt og bredt sig i alle retninger med en lang række (stand-alone) film, nye formater og serier til især de voksne fans begejstring.

Forlaget Saga udgiver i løbet af efteråret intet mindre end 20 Star Wars e- og lydbøger, hvoraf flere af dem er romaner fra filmene, der nu endelig kan høres på dansk af de mange loyale fans. Men der er ikke kun nyt til de voksne, idet der også udgives helt nye historier til børn og unge, der først nu skal stifte bekendtskab med universet og de medrivende historier fra galaksen, hvor stjernekrigene udspiller sig. Tiden er inde til at invitere nye unge læsere med ud på spændende eventyr til den fjerne galakse.

Eventyr i det vilde rum

Nu kan også de yngste læsere begive sig ud på farefulde eventyr i det vilde rum med denne nye serie af galaktiske historier.

Det er mørke tider efter afslutningen på Klonkrigen. Milo og Linas forældre bliver bortført af agenter fra det onde imperium, da de er ude på en mission for at kortlægge hidtil ukendte systemer i det vilde rum. Børnene må drage ud på en farefuld rejse for at redde dem, og de må konstant navigere i, hvem de kan stole på som deres allierede i kampen mod Imperiet.


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Fælden (1)

Da deres forældre bliver kidnappet af Imperiet, imens de er i færd med at udforske det vilde rum, begiver Milo og Lina Graf sig ud for at redde dem.

Sammen med deres abefirben, Morq, og deres families droide, CR-8R, begiver de sig i familiens stjerneskib, Hviskefuglen, til den afsidesliggende planet Thune i håb om at bede en gammel ven om hjælp.

Men den onde kaptajn Korda lokker dem i en fælde. Mon Milo og Lina kan undslippe?


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Reden (2)

Det er lykkedes søskendeparret Milo og Lina at undslippe Imperiets ondskabsfulde kaptajn Kordas kløer, og de er rejst videre i jagten på ophavet til en transmission, der opfordrer til at kæmpe imod Imperiet.

Deres færden bringer dem til en afsidesliggende jungleplanet, hvor de møder lejesvende, stinkekræ og måske endda nye allierede …


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Kuppet (3)

Milo og Lina Graf er på jagt efter deres kidnappede forældre og begiver sig mod Lothal for at finde en allieret.

Men da de får noget dyrebart stjålet fra dem, må de begive sig ud på deres hidtil farligste mission.


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Mørket (4)

Den udspekulerede dusørjæger, Skyggen, er godt på vej til at overbringe Graf-ungerne til den onde kaptajn Korda, da hendes skib kommer under angreb af en mystisk art.

Nu må Milo og Lina sætte deres lid til deres medfanger. Hvordan vil de mon undgå mørket?


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Kulden (5)

Milo og Lina Graf er på sporet af deres bortførte forældre.

Efter et bagholdsangreb dybt inde i det vilde rum strander de på en øde isplanet, alt imens en gammel fjende er ude på at hævne sig. Mon de overlever kulden?


Star Wars: Eventyr i det vilde rum – Redningsmissionen (6)

Milo og Lina Graf har skullet stå model til meget i deres jagt på at finde deres kidnappede forældre.

Langt om længe bringer deres søgen dem til planeten Agaris, hvor den nederdrægtige general Tarkin holder Rhyssa og Auric Graf som fanger i en minekoloni. Men Tarkins minedrift besværliggøres af de mystiske indfødte på planeten, som skal vise sig at blive en uvurderlig allieret i søskendeparrets jagt på at få deres forældre at se igen …


Til de læsetrætte unge, der skal have lidt action

Noget, der lader til at vække både læselyst og begejstring hos vores børn og unge, er især serier med hæsblæsende eventyr og action. Heldigvis er der endnu flere episke fortællinger om kampen mellem det gode og det onde på vej som lydbøger til de unge.

Har man adgang til Disney+ vil man nok have bemærket, hvor utrolig mange både film og serier, herunder animationer og LEGO-versioner, der er lavet i forlængelse af det klassiske Star Wars-univers.

Snart udgives bøger med udgangspunkt i animationsserien Forces of Destiny fra Disney – igen til den yngre målgruppe, der netop er på vej ind i Star Wars’ univers. I serien Skæbnens kræfter får man historier fra flere forskellige æraer af Star Wars, og de er alle fortalt med seje heltinders vinkel.

Hør blandt andet om Rey og hendes nye ven BB-8 eller rebellen Samibe Wren, der har brug for en vens hjælp til at beskytte en dyrebar last. I den første bog i serien tager Padmé Amidala kampen op mod en dusørjæger sammen med sin ven Ahsoka. I anden bog kan børnene tage med, når Jyn Erso tager kampen op mod Imperiets stormtropper, og når prinsesse Leia må redde wookieen Chewbacca fra et ismonsters hule – og ikke mindst når Ahsoka Tano må stoppe en løbsk droide, før nogen kommer til skade.



Star Wars kan samle familien

Både gamle og nye storslåede sagaer, hovedkarakterer og droider fletter sig ind og ud af hinanden på tværs af den fjerne galakse, men alle handler de om store magtkampe mellem det gode og det onde, den lyse og den mørke side, og alle udkæmpes med lyssværd, kraften, dødsstjerner og stormtropper.

Efteråret er på vej. Mørket og kulden sænker sig over os, og her hos os på forlaget Saga synes vi, I skal sætte jer godt til rette og præsentere Star Wars-fortællingerne for jeres børn og unge – og drage sammen ind i lydbøgernes verden og ud på hæsblæsende eventyr til den fjerne galakse.

Må kraften være med dig – og dine børn!

Star Wars-titlerne og tilknyttede navne er © og ™ af Lucasfilm Limited.


Flere kommende Star Wars-titler …


Lignende indlæg